Ceviz Suyu Kürü Nedir? Nasıl Yapılır?

20-04-2021 09:49
Ceviz Suyu Kürü Nedir? Nasıl Yapılır?

Ceviz, ister atıştırmalık olarak yiyor, ister hazırladığınız kekin arasına serpiştiriyor olun, inkar edilemez derecede lezzetli bir kuruyemiştir. Neredeyse herkes tarafından sevilen bu lezzetli küçük "süper yiyecek”, neredeyse her türlü diyet için güçlü ve kullanışlı bir bileşendir. Bununla birlikte, kabuklu yemişlerin ve tohumların bazen sindirimi zahmetli olabilir. Ceviz suyu, kıtır ceviz lezzetinin sunduğu protein, mineral ve sağlıklı yağları almak ve diğer yandan çok çeşitli sağlık yararlarından yararlanmak için harika bir seçimdir!

Cevizin vücudumuza pek çok faydası vardır. Kilo vermeye çalışırken, çeşitli ilaçlar kullanmak zorunda kalmadan ceviz suyu ile tanışabilirsiniz. Üstelik, yapımı oldukça zahmetsiz ve kolay. Ceviz suyu kürü, birçok insan tarafından test edilmekte ve ceviz suyu kürü yapanlardan olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Ceviz gibi kabuklu yemişleri ve tohumları sindirmesi bazen zor olabilir. Sindirimi bu kadar zor hale getiren fitatlar ve enzim inhibitörleri; cevizi suda bekleterek ve düşük sıcaklıkta dehidre edilerek kolayca nötralize edilebilir. Mineraller ve ısı kombinasyonu; sağlıklı yağ ve protein içeriğini korurken, sindirimi zorlaştırıcı bileşikleri parçalamak için çalışır.

Birçok eski kültür, güneş ve deniz suyundan yararlanarak bu yöntemleri sezgisel olarak kullandı ve bu bilgiler nesilden nesile aktarıldı. Modern bilim teknikleri de, ıslatmanın önemli besin maddelerini derinden arttırdığını (özellikle değerli B vitaminleri) ve besin emilimini artıran yardımcı enzimleri etkinleştirdiğini daha da ayrıntılı bir şekilde görmemizi sağladı.

Bu yazıda ise, ceviz suyu içmenin faydaları ve ceviz suyu kürünü nasıl uygulayabileceğinizden bahsedeceğiz. En çok merak edilen konulardan biri olan "ceviz suyu kürü kilo verdirir mi?” sorunuzu da cevaplandırmaya çalıştık!

Ceviz Suyu Faydaları

İşte, ceviz suyu içmeniz için 5 neden:

·Besin değeri artar ve sindirimi kolaylaşır

Cevizi ıslatarak tüketmek, vücudun besinleri emme yeteneğini geliştirir. Kuruyemişlerin besleyiciliği yoğundur. Bu besin maddelerini koruyan ve hayatta kalmasını sağlayan besin inhibitörleri içerir.

Kabuklu yemiş ve tohumları ıslatmak; suya emildikleri için toksik maddeleri ve besin engelleyicileri en aza indirerek ortadan kaldırır. Bu maddeler olmadan, kuruyemişlerin besinleri emilimi daha kolaydır. Ayrıca, vücut tarafından daha kolay sindirilir ve kolonda faydalı bakteri üremesini teşvik eder.

·Daha uzun bir yaşam vaat eder

İspanya’da 50 yaş ve üzeri 7000 kişilik bir grup üzerinde yapılan bir çalışmada; haftada 3 kez kuruyemiş tüketenlerin diğer gruba göre kanser ve kalp hastalıklarına yakalanma riskinin daha az olduğu bulunmuştur. Bu çalışmaya göre; kuruyemiş tüketenlerin ölüm riski %39 ve ceviz yiyenlerin riski %45 azalmaktadır. Siz de, haftada birkaç kez ceviz suyu kürüyaparak ölüm riskinizi düşürmeye katkıda bulunabilirsiniz!

·Kalp için harikalar yaratır

Ceviz tüketen bireylerin kalp hastalığı riskinin daha düşük olduğunu gösteren çalışmalar mevcuttur. Yüksek polifenol içeriği; kan kolesterolünü düşürmeye, kan akışını iyileştirmeye, iltihaplanmayı azaltmaya ve dolayısıyla kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur.

Ceviz suyunun faydaları arasında ayrıca:

·Protein içeriği ile yağ yakımını hızlandırır.

·Omega-3 yağ asidi ile sinir sistemini korur

·Gün içerisinde tüketildiğinde kilo vermeye katkıda bulunur

·Hormonları dengeler

·Karaciğeri güçlendirir

·Detoks etkisi ile vücudu içeriden temizler

·Doymamış yağ içeriği ile sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur

·Spor yapanların kas yapmasına izin verir

·Saç ve tırnak sağlığına faydalıdır.

·Cilt sağlığı için önemlidir.

·Yaşlanmayı geciktirir ve kırışıklıkları azaltır.

·Damar tıkanıklığına karşı korur. Damarlarda fazla yağ birikimini önler.

·Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.

Biraz da, ceviz suyu kürü yapanlar arasında çeşitli yaş gruplarının gördüğü faydalardan bahsedelim…

·"Kilo vermeye başladım”

·"Diyet yaparken var olan yorgunluk, halsizlik ve sinirlilikten kurtuldum”

·"Keyifli bir gün geçirdim”

·"Çok uzun süre acıkmadığımı hissettim”

Gördüğünüz gibi, ceviz suyu kürü birçok kişinin olumlu sonuçlar almasını sağlamıştır. Siz de bu kürü denemek istiyorsanız, aşağıda yer alan ceviz suyu kürü tarifimize göz atabilirsiniz.

Ceviz Suyu Kürü Tarifi

 

Ceviz suyu kürü hazırlığı oldukça zahmetsiz ve kolaydır. Yalnızca iki malzemeye ihtiyacınız vardır. Üstelik, deneyen hemen herkes de tadının çok lezzetli olduğunu belirtiyor. Düzenli olarak ceviz suyu içmek, vücut yağlarının daha hızlı yanmasını sağlayarak tokluk hissini de arttırır. Böylece, aç hissetmeden kilo vermenizi sağlar. Sonuç olarak da, sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başlarsınız. Peki, ceviz suyu kürünasıl hazırlanır?

Malzemeler

·1 bütün ceviz

·1 bardak su (oda sıcaklığında)

Yapılışı

·Cevizin vitamin ve minerallerinin suyla hızlı bir şekilde karışması için ceviz suyunu bir gece önceden hazırlamanız gerekmektedir.

·Sabahları aç karna bu suyu tüketmeniz yeterli olacaktır.

·Ardından, her zamanki kahvaltınızı yapabilirsiniz.

Ceviz Suyu Kürü Zayıflatır Mı?

Sabahları aç karna kürü uygulamanın, vücut yağ yakımına katkı sağladığından ve gün içerisinde daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabileceğinden bahsettik. Doğru şekilde tüketildiğinde, ceviz suyu kürü kilo vermeye bir katkı sağlayabilir. Ancak, hiçbir besin gibi ceviz suyu da mucizevi etkilere sahip değildir.

Kilo vermenin temel prensibi, alınan kalori ve yakılan kalori arasında bir kalori açığı oluşturmak ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemektir. Bir kalori açığı oluşturamıyorsanız, istediğiniz kadar ceviz suyu için, kilo vermeniz söz konusu olmayacaktır. Bu nedenle, ceviz suyu kürü kilo verme odaklı bir beslenme programı uygularken yapılırsa gerçek anlamda bir fayda sağlayabilir.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.