Maraş Dondurması Besin Değeri

03-04-2021 18:20
Maraş Dondurması Besin Değeri

Dünya üzerindeki en lezzetli dondurmalardan biri olarak gösterilen Maraş dondurması, sadece lezzeti ve kendine has yoğun yapısıyla değil, besleyici profili ile de dikkat çekmektedir. İyi bir kalsiyum kaynağı olduğu bilinen keçi sütünden elde edilen Maraş dondurması, aynı zamanda sağlıklı yağlar almak ve günlük protein alımını arttırmak için de iyi bir seçimdir.

Süt içirmekte zorlandığınız çocuğunuzun da kesinlikle hayır diyemeyeceği bir lezzete sahiptir! Peki, onu ne kadar iyi tanıyorsunuz? Maraş dondurması kalorisi ve besin değeri ile ilgili bilmeniz gerekenleri bu yazımızda derledik…

Maraş Dondurması Kaç Kalori

100 gram Maraş dondurması kalorisi 175 kcal’dir. Kalori oranının düşük olması, glikoz içermemesi ve keçi sütüyle yapıldığından yedikten sonra şişkinlik hissine neden olmaması ile diyet yaparken de güvenle tüketilebilir. Tabi ki, kalorisi büyük oranda karbonhidrattan geldiğinden, diyet yapanların porsiyon kontrolüne dikkat etmeleri önerilir.

Maraş Dondurması Besin Profili

B vitaminlerinin iyi bir kaynağı olan Maraş dondurması, aynı zamanda protein alımını arttırmak için de tercih edilebilir. Diğer vitamin ve mineral içerikleri ile de pek çok yönden besin ihtiyaçlarınıza katkı sağlayabilir. 100 gram Maraş dondurması için besin değerleri aşağıdaki gibidir:

·31.8 gram karbonhidrat

·0.7 gram lif

·5 gram protein

·2.5 gram yağ

·2 gram doymuş yağ içerir.

Bu ölçü, sağlıklı bir yetişkinin günlük karbonhidrat ihtiyacının %10’unu, lif ihtiyacının %3’ünü, protein ihtiyacının %10’unu ve yağ ihtiyacının %5’ini karşılayabilir. Bu oranlar; yaşam tarzınıza, spor alışkanlıklarınıza göre değişkenlik gösterebilir. Makro besinlerin dışında, B vitaminleri başta olmak üzere bazı temel vitamin ve minerallerin alımını arttırmanın da lezzetli bir yoludur.

100 gram Maraş dondurması Yetişkinler için önerilen günlük;

·B6 vitamini ihtiyacının %45’ini

·B12 vitamini ihtiyacının %15’ini

·B2 vitamini ihtiyacının %14’ünü

·Kalsiyum ihtiyacının %13’ünü

·Fosfor ihtiyacının %10’unu

·A vitamini ihtiyacının %8.5’ini

·Çinko ihtiyacının %5’ini

·Sodyum ihtiyacının %2.5’ini

·Potasyum ihtiyacının %4’ünü

·C vitamini ihtiyacının %2’sini

·Selenyum ihtiyacının %3’ünü karşılar.

Maraş Dondurması Faydaları

 

Hiç erimeyen ve yer çekimi kanunlarına meydan okuyan bir dondurma gördünüz mü? Daha önce tattığınız dondurmalardan farklı bir dondurma olan Maraş dondurması; gerçek salebi, keçi sütü ve özel malzemeleri ile lezzetine ek olarak bazı besinsel faydalar da sunmaktadır.

Laktoz hassasiyetine sahip olmanın en kötü yanlarından biri, dondurmaya uzaktan bakmaktır. Bununla birlikte, inek sütünde görülen reaksiyonlar, keçi sütünde görünmeyebilir.

Hala bir miktar laktoz içerir, ancak bu değer ortalama %10 daha azdır. Market raflarında bulunan ve inek sütü ile yapılan dondurmalardan yedikten sonra karşılaştığınız mide ağrısı gibi problemler, muhtemelen Maraş dondurmasını yedikten sonra olmaz. Aslında, onu yedikten sonra sindirim sistemi ile ilgili herhangi bir sorun hissetmezsiniz. Tabi, tamamen süt alerjiniz varsa, herhangi bir süt ürününden uzak durmanız gerekir.

İçerdiği B vitaminleri ve mineraller ile güçlü bir besin profiline sahip olan Maraş dondurması, çocukların gelişiminde önemli bir rol üstlenen kalsiyumun da iyi bir kaynağıdır. Kalsiyum; kemik sağlığı ve diş sağlığı için yetişkinlerde de son derece önemlidir.

Maraş dondurmasının temel bileşeni olan keçi sütü, aynı zamanda iyi bir A vitamini kaynağıdır. A vitamini alımını arttırmak, göz sağlığını desteklemek için son derece önemlidir. Aynı zamanda, katarakt riskini azaltmaya yardımcı olabilir. B vitaminleri değeri, bağışıklık sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemeye devam etmesi için de faydalıdır.

Maraş Dondurması Diyette Yenir Mi?

Diyet yaparken, pek çok kişi "kaçamak” denildiğinde buzdolabındaki tatlılara yönelir. Kalorisi yüksek, şekeri bol, şerbetli bir tatlı, hem yüksek kalorisi hem de yüksek şeker içeriği nedeniyle sağlıksız bir seçimdir.

Sağlıklı beslenmeye başladığınızda, bazı besinler kalorisi yüksek olsa da diyetiniz için zararlı değildir. Kalori alımını aşırı kısıtlayan düşük kalorili bir diyet uygulamıyorsanız, Maraş dondurmasını diyet yaparken de güvenle tüketebilirsiniz.

1 top Maraş dondurması ortalama 60 gramdır ve yaklaşık olarak 105 kalori içerir. Antep fıstıklı ya da çikolatalı olursa, kalori değeri de değişkenlik gösterebilir. Ancak genel olarak, diyette Maraş dondurması yemenin günlük kalori alımınıza belirgin bir etkisi olmayacaktır.

Düzenli olarak spor yapıyor, hareketli bir yaşam tarzını benimsiyorsanız, canınız tatlı çektiğinde masum bir kaçamak olarak tercihinizi gönül rahatlığıyla Maraş dondurmasından yana kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.