Yağ Yiyerek Yağ Yakılır Mı?

01-05-2021 19:09
Yağ Yiyerek Yağ Yakılır Mı?

Yağların kilo vermeye neden oldukları mesajları ile büyüdük. Ancak, yağlar düşman değildir. Evet, doğru duydunuz. Yağ alımı yüksek diyetlerin popüler olması ile birlikte, yağlar da geri dönüş yaptı!

Nasıl yağ yakabileceğinizi merak ediyor musunuz? Peki, yağ yemenin aslında vücudunuzdaki yağları yakmaya yardımcı olabileceğini söylesek! Bu yazıda, yağ yakmak için yağ yemeniz gerektiği konusunda bilmeniz gereken her şeyi derledik…

Yağ Yemek Sizi Korkutmasın!

Yağ yeme düşüncesi hala birçok insanı korkutuyor. Yıllardır, kilo alma korkusuyla diyetimizdeki yağ kaynaklarını çıkarmamız gerektiği söylendi. Ancak gerçek şu ki, bu bilgi bizi ileri götürmedi. Aksine, yıllar içinde artan karbonhidrat ve rafine şeker alımı ile birlikte, obezite ve kalp hastalıklarında da artış görüldü.

Market raflarında "yağsız”, "az yağlı” gibi seçenekler olmasına rağmen, dünya çapında obezite oranları artmaya devam ediyor. Çünkü, gerçek şu ki, yağ tüketmek aslında kilo vermek için iyi bir araçtır. O halde, kilo vermekte zorlanıyorsanız, bu bilgilere kulak vermenizi öneririz.

Yıllarda, her öğünde ekmek fikrinden sonraki en iyi şey olarak, az yağlı diyetler gösterildi. Yağlar, sağlıksız bir gıda seçimi olarak gösterildi ve bize kilo aldırdığı düşünüldü. Ancak, aslında kilo vermek için yağ yemeliyiz. Elbette, bu iyi bir yağ türü olmalı. Beslenme programınıza yağları dahil etmek hakkında bilmeniz gerekenleri sizlerle de paylaşıyoruz…

Kilo Vermek İçin Neden Yağ Yemeliyiz?

Kilo vermek için yağ yeme fikri kulağa tuhaf gelse de, tam olarak bilmeniz gerekenleri öğrendikten sonra fikrinizin değişeceğini düşünüyoruz. İşte, sağlıklı yağların kilo kaybına katkı sağlamasının en önemli 4 nedeni:

Yağlar Tokluk Hissini Arttırır

Sağlıklı yağlar içeren bir öğün; karbonhidrat ağırlıklı beslenmeyle karşılaştırıldığında, daha uzun süre tokluk hissi sağlar. Öğünlerinize, ceviz gibi bazı sağlıklı yağlar eklemek, tokluğu arttırmaya yardımcı olabilir. Böylece, bir oturuşta daha az yemek yiyebilirsiniz.

Lifli Sağlıklı Yağlar Daha Da İyidir

Gerçekten aşırı yemeyi önlemek ve tokluk hissini arttırmak ister misiniz? Lifli sağlıklı yağlar; tok hissetmenize yardımcı olmak ve böylece genel kalori alımınızı azaltmak için mükemmel bir kombinasyondur. Yani, doğru yağ seçimleri yaparak aşırı yemeyle vedalaşabilirsiniz.

Sebzeleri Yemeyi Kolaylaştırır

Yağlar lezzetlidir. Örneğin; cevizi düşünün. Tahinle birlikte lezzetli ve çok besleyici bir atıştırmalık olabilir. Ya da bir düşünün, neden herkes tereyağını bu kadar seviyor? Yağlar, yemeklerde herkesin istediği lezzeti ortaya çıkarır. Bu da, beslenme programınıza daha fazla yağ eklemek için harika bir nedendir.

Sebzelerinize zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı gibi sağlıklı yağlar eklerseniz, onları yemeye daha hevesli olabilirsiniz. Ve sebzeler, kilo verme hedefinize ulaşmanızda ihtiyacınız olan süper besinlerdir. O halde, buharda pişirdiğiniz brokolinin üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek tüketmeyi deneyin!

Denge Sağlayın

Beslenme, tamamen denge ile ilgilidir. Konu besin seçimleri olduğunda, herkese uyan tek bir kural yoktur. Ancak, bildiğimiz şey, burada dengenin anahtar olduğudur.

Dengeli ve sağlıklı gıdalardan oluşan bir diyet uygulamak; sadece sağlıklı bir kiloyu korumak için değil, aynı zamanda sağlığı da geliştirmek için anahtardır. Kompleks karbonhidratlar ve temiz proteinle birlikte, bazı sağlıklı yağları tüketerek bu dengeyi elde edebilirsiniz.

Tüm Yağlar Eşit Değildir

Yağların hepsinin eşit yaratılmadığını anlamak önemlidir. İyi yağlar derken, aslında vücudu beslemeye yardımcı olan yağlardan bahsediyoruz. Bunların hepsi tekli doymamış yağ, omega yağ asitleri ile doludur ve sağlıklı bir kiloyu korumanıza yardımcı olurken iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.

Kötü yağlar, kaçmak isteyeceğiniz yağlardır. Bunlar, trans yağlardır. Hamur işleri, kızarmış yiyeceklerde ortaya çıkar. Kilo alımının dışında, vücutta iltihaplanma ve kalp hastalıkları riskinde artışa neden olmaktadır.

En Sağlıklı Yağ Kaynakları Nelerdir?

 

Artık kilo vermek için yağ yeme fikrinin temelini anladığınıza göre, beslenme programınıza eklemeyi düşünmeniz gereken en sağlıklı bu yağ seçimlerine bakabilirsiniz:

Avokado

Hem lif hem de sağlıklı yağ kaynağıdır. Yani, kilo verme hedefine ulaşmak için muhteşemdir. Sebzeli burgerlere, salatalara veya kahvaltı tabağına biraz dilimlenmiş avokado ekleyebilir ya da smoothie’lere dahil edebilirsiniz.

Badem

Hareket halindeyken mükemmel bir atıştırmalıktır. Öğleden sonra açlık krizleri başladığında, atıştırmalık olarak çantanızda biraz badem taşıyabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı; bağışıklık sisteminin sağlığı için harikadır. Hatta yağ yakımını desteklemeye yardımcı olabilir. Birçok sporcu, enerji için hindistancevizi yağına güvenmektedir.

Chia Tohumu

Sabah kahvaltılarında yulaf kasesinin üzerine serpmek ya da smoothie’lere dahil etmek için lif açısından zengin bir diğer sağlıklı yağ kaynağıdır.

Ceviz

Zeka gelişimiyle ilişkilendirilen ceviz; bitkisel bazlı omega-3 yağ asitleri yönünden zengindir. Ayrıca, çok lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık seçeneğidir.

Somon

Balık seviyorsanız, haftada 1-2 kez somon ile vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilirsiniz. Bu yağlı balık, iltihaplanma karşıtı sağlıklı yağlar ile doludur.

Yağ Yiyerek Kilo Verme

Yukarıdaki bilgiler ışığında, her gün ceviz yemeye ve salatalarınızın üzerine avokado dilimleri eklemeye başlayabilirsiniz. Bu sağlıklı yağlar, o kadar besleyicidir ki, sağlıklı ve dengeli bir diyet için harika bir seçimdir.

Yağsız protein, sağlıklı yağlar ve karmaşık karbonhidratların doğru dengesi ile, kendinizi yağ kaybetmeye hazır hale getireceksiniz. Tabi, vücudunuzu hareket ettirmeyi de unutmayın. Her gün 30 dakikalık egzersiz, metabolizmanız ve vücudunuzun doğal yağ yakma yetenekleri üzerinde harikalar yaratacaktır.

O halde, sağlıklı yağların tadını çıkarın, temiz beslenin ve hareket edin. Sonuçları görmeniz için gereken üçlü budur! Kilo vermek için yağ yemeye hazır mısınız? Maraş cevizi sipariş vererek ilk adımı atabilirsiniz

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.